UNEXPECTED PLEASURES

Onderweg  kom je soms dingen tegen waarvan je als fotograaf alleen maar hoopt dat het gebeurt als je een camera bij de hand hebt, en soms krijg je als fotograaf kadootjes in de schoot geworpen. En als die kadootjes een tractor bevatten is de kans groot dat hij op deze pagina terecht komt.

 

 

PLOEGWEDSTRIJD 16 KM CLUB 2016

Op 2 april 2016 op een stuk maisland in de buurt van Stroe hield de 16 km club Kootwijkerbroek haar ploeg-wedstrijd. Onderstaand zijn drie van de 35 deelnemers.

      

Ferguson TEF

 

Hanomag R12

 

Fendt Dieselross

 

 

DE WINTERSLAAP VOORBIJ

Op tweede paasdag 2016 was het dan eindelijk zover, op naar de show van de Sallandploffers waar we onder andere deze bijzondere Fords zagen. Van links naar rechts waren dat een Ford 3000 met New Holland pers, een County 1164, en een veel te mooi gespoten Major met  vierwielaandrijving. Stuk voor stuk bijzondere machines maar ook wat verder werd tentoongesteld was zeer de moeite waard! 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAKSELDAG ESPELO 2015

 

Natuurlijk heb je de statische shows, waar de tractoren als fotomodellen staan mooi te wezen, maar dat is niet de mooiste manier van 'trekkerskieken'. Rondritten zijn er in hoofdzaak voor de bestuurders van de tractoren, maar maaien ploegen en oogsten is ook voor de fotografen onder ons de mooiste uitdaging om mooi plaatmateriaal te maken. Een van die bijondere evenementen was de hakseldag in Espelo Overijssel. Deze drie foto's geven perfect weer waar het op die dag in het bijzonder om gaat. Men neme een oude tractor met daaraan een  al dan niet aan de achterhef gemonteerde  1 of meer rijige maishakselaar, je maakt van golfplaat een maisopbouw op  je meststrooier en aan het werk er mee op een zonnige zondag! Met als resultaat een bijzonder evenement en mooie plaatjes.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo ook op valentijnsdag 2016 toen ik  in de buurt van Woudenberg dit snoepie tegenkwam wat ook nog eens mooi wilde poseren. De enthousiaste eigenaar had nog veel meer mooie oudjes maar omdat deze Farmall 560 met LPG motor zijn nieuwste aanwinst is mocht  deze als eerste.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Ford Dexta

 

Eicher Mammut

 

Hanomag R35

 

UUTKIEKDAG 2015

Bovenstaand drietal is geflitst tijdens de Nijkerkerveense uutkiekdag een dag met allerlei vermaak. Naast de shows van internationale bekendheid zijn de locale shows ook meer dan de moeite waard want elke show heeft wel iets bijzonders.

 htu.be/7rqKzLZF-nw

 

 

Verder